Ingredienser

Bambuskul

Bambuskul er fantastisk til at absorbere fugt takket være en meget porøs struktur som giver en forholdsvis stor overflade. Bambuskul bruges til at opsuge fugt og fjerne lugt. Fugt optages i bambuskullet og tør luft frigives istedet. Det porøse stof er også velegnet til at filtrere urenheder fra vand  og kan benyttes til at fjerne klorin efter vand er rengjort. Materialet er traditionelt blevet fremstillet i Japan og Kina og fremgår af historiske kilder så tidligt som i 1486. Bambuskul hævdes også at skulle kunne gøre tænder hvide eller benyttes som detox sammen med vand, vi har dog hverken erfaringer med at bruge det til tænder eller detox.

Natron

Godt gammeldags bagepulver er et af de vidundermidler som har en lang række anvendelsesmuligheder. Helt fra oldtiden har egyptere brugt det som en form for sæbe til rengøring i hjemmet. Stoffet er blevet brugt i madlavning som et hævemiddel og til konservering. Natron er også meget effektivt til at optage lugt.

Zeolit

Zeolit dannes som et mineral under vulkanske forhold og udvindes ved minedrift på stor skala i mange dele af Verden. Materialet er fantastisk til at absorbere og benyttes i mange forskellige sammenhænge fra lugtbekæmpelse i kattegrus til rengøring af vand, det indgår i produktionen af mange vaskemidler og i mange andre industrielle sammenhænge. Efter katastrofen ved Fukushima i 2011 kastede man sandsække med zeolit i havet omkring for at opsuge de radioakte cæsiumatomer som var et stort problem. Zeolit benyttes også så forskellige steder som i byggebranchen og i medicinalbranchen.

Tea tree olie

Denne olie er traditionelt blevet benyttet som alternativ medicin. Nye studier tyder på en hvis effekt indenfor hudpleje og behandling af forskellige sygdomme og tilstande. Olien ser ud til at være effektiv til at bekæmpe bakterier, virus, svampe samt mider og lus.

Lavendelolie

Forkæmpere for alternativ medicin hævder at lavendelolie kan benyttes til at bekæmpe infektioner. Når lavendel benyttes til aromaterapi har det en afslappende virkning.

Citrusolie

Citrusolier hævdes at have antibakterielle egenskaber og har under alle omstændigheder en dejlig frisk duft.